LibreOffice konferencen 2015 afholdes i Aarhus

  • Nyheder

Den årlige internationale LibreOffice konference afholdes i Aarhus i 2015. Aarhus Kommune bliver vært for konferencen, der planlægges i samarbejde med lokale græsrodsforeninger og fællesskabet omkring LibreOffice i Danmark.

LibreOffice er en OpenSource programpakke med de mest almindelige og anvendte kontorprogrammer. LibreOffice er fri software, som man frit kan hente, bruge og distribuere videre. Hvert år afholdes en konference, hvor udviklere, programmører og supportere samles for at diskutere muligheder og forbedringer til den gratis software­pakke.

I september 2015 skal Dokk1 danne ramme om konferencen.

I Aarhus Kommune ønsker vi at øge anvendelsen af OpenSource software. Det handler naturligvis om at spare penge, men det handler i høj grad også om at tage ejerskab til de systemer der understøtter vores medarbejdere og vores borgere. LibreOffice er som produkt og community bestemt et koncept vi ønsker at støtte. Vi er altid glade for at tage imod gæster udefra, og vi ser frem til nogle spændende dage, hvor deltagerne også får mulighed for at se vores dejlige by,” siger Bo Fristed, chef for ITK (Innovation, Teknologi, Kreativitet), som er en del af Aarhus Kommune, Kultur og Borgerservice.

Byens hackerspace Open Space Aarhus (OSAA) vil lægge lokaler til det kodesprint ­ aktiviteter, der altid indgår som en del af konferencen. Blandt de foreninger, der bakker op om konferencen, finder vi endvidere Free Software Foundation Europe og Ubuntu Aarhus, der begge har brugt Open Space Aarhus som mødested.

Den internationale LibreOffice konference bliver afholdt i perioden 23. til 25. september. LibreOfiice har sit eget danske fællesskab, og her vækker placeringen af konferencen begejstring.

Først og fremmest er vi meget glade og taknemmelige over at Aarhus Kommune bakker op om konference. At konferencen i 2015 kommer til Aarhus har stor betydning for det danske fællesskab, og vi ser det bestemt som en anerkendelse af vores hidtidige indsats, og vi håber, at konferencen kan tiltrække nye friske hænder. Specielt håber vi på, at danske udviklere, blandt andet studerende, får lyst til at blive en del af et internationalt udviklermiljø,” siger Leif Lodahl, som er talsmand for LibreOffice i Danmark.

LibreOffice i Danmark påpeger, at placeringen af konferencen skal ses som en anerkendelse af, at danske brugere ­ både private, virksomheder og offentlige myndigheder ­ i større og større udstrækning, tager LibreOffice i anvendelse.

For yderligere oplysninger om den internationale LibreOffice konference, kontakt:

Aarhus Kommune (pressekontakt): Line Dybdahl, lidy@aarhus.dk, tlf. 4185 6652
Free Software Foundation Europe (FSFE)/Open Space Aarhus (OSAA): Carsten Agger, agger@modspil.dk, tlf. 2086 5010
LibreOffice i Danmark: Leif Lodahl, leif.lodahl@documentfoundation.org, tlf. 6131 3294