Tjekditnet.dk - Kortlægning af fastnetbredbånds- og mobildækning

Tjekditnet.dk er det muligt at finde data om bredbåndsdækningen i Danmark – både via mobil og fastnet. Data er tilgængelige på adresseniveau.

Data består af teleselskabernes indberetning af oplysninger om hvor de udbyder bredbåndsydelser. Hver fastnetbredbåndsudbyder opdaterer sine dækningsoplysninger minimum en gang om året, mens mobiloperatørerne opdaterer oplysninger om mobildækning tre gange om året.

Data præsenteres direkte på Tjekditnet.dk. Det er også muligt at downloade samt anvende data på anden vis:

• Udtræk af rådata om fastnetbredbåndsdækning på adresseniveau – altså hvilke fastnetbredbåndsteknologier og hastigheder, der er tilgængelige på den enkelte adresse. • API-funktion med adgang til visning af data om fastnetbredbåndsdækning. • Databerigede billedfiler (geoTIFF-filer) med visning af fastnet- og mobildækning til anvendelse i et GIS-værktøj. • Excel-filer med nøgletal om dækningen i kommuner, regioner og på landsplan.

Idet teleselskaberne alene indberetter dækningsoplysninger 1-3 gange om året, er der sandsynlighed for, at de seneste udrulninger af bredbånd ikke indgår i Tjekditnet.dk’s datagrundlag.

Der er godt 100 teleselskaber, som indberetter oplysninger om bredbåndsdækning på Tjekditnet.dk. Dækningsoplysninger indberettes således af store teleselskaber såvel som små selskaber, som udbyder bredbånd i et mindre geografisk område.

1 datasæt

Organisation

Andres data Andres data

Her henvises til åbne datakilder, der findes andre steder end på opendata.dk.

Læs mere

Metadata

Forfatter
Energistyrelsen
Licens
Andet (Open)
Grupper

Energi

Keywords

Del

Tjekditnet.dk