FAQ

Datainteresserede:

1. Er det gratis at bruge data?

Ja. Åbne data er per definition altid gratis. I nogle tilfælde stiller datasættets licens nogle betingelser eller begrænsninger for brug, fx krav om kreditering. Læs mere i datasættets licens for detaljer.


2. Skal jeg oprette mig for at bruge data?

Nej, på Open Data DK skal du ikke oprette dig for at tilgå og bruge data. Vi er dog meget interesserede i at høre om, hvad vores data bruges til, så send os meget gerne et tip på info@opendata.dk – use-cases er med til at holde os kørende.


3. Hvordan får jeg fat i data?

Ved at klikke ind på et datasæt kan du vælge hvilket format, du gerne vil tilgå data i. Nogle datasæt kan downloades som CSV-fil og åbnes i Excel. Andre kræver specielle programmer eller kendskab til at arbejde med API’er eller andre webservices.


4. Hvor tit opdaterer I data?

På Open Data DK ligger der både realtidsdata/ofte opdateret data, statiske datasæt som sjældent ændres og historiske datasæt. Som retningslinje beder vi dataejere om at angive opdateringsfrekvensen under metadata.

Hvis du er interesseret i en nyere version af den historiske data, kan du prøve at sende en mail med en forespørgsel til datasættets kontaktperson. Beskriv gerne, hvad du har brug for dataene til.


5. De visualiserede data under datasættene er ikke magen til de data jeg henter ned – hvorfor?

Visualiseringen af data under hvert enkelt datasæt er eksempelvisninger. For at være sikker på at tilgå den korrekte data, bør du derfor hente dataene.


6. Hvad gør jeg hvis de data jeg mangler, ikke er her?

Hvis du oplever problemer med et datasæt eller mangler en nyere udgave, kan du prøve at kontakte datasættets kontaktperson.

Hvis data ikke er på Open Data DK, kan du skrive en mail til info@opendata.dk med en beskrivelse af hvilke data, du mangler og til hvad. Så undersøger vi, om det er muligt at fritstille dem. Husk, at der i udgangspunktet kun er kommunale og regionale data på Open Data DK.


Offentlige myndigheder:

7. Hvordan bliver vi medlem? / Kan vi blive medlem selvom vi ikke er en kommune?

Alle kommuner og regioner har mulighed for at blive medlem af Open Data DK. Læs mere under medlemmer. Andre indehavere af offentlige data, som er interesseret i at fritstille deres data, er også velkomne til at kontakte os på info@opendata.dk til en snak eller sparring om muligheder.


8. Hvordan udstiller jeg data?

I vores digitale velkomstpakke finder du al information, du som myndighed skal bruge til at udstille data. Kun medlemmer og samarbejdspartnere af Open Data DK har adgang til at lægge data på portalen.


9. Hvordan logger jeg ind?

Du kan kun logge ind via administrationsmodulet, ikke denne hjemmeside. Hvis I er medlem af Open Data DK, vil I modtage et link til administrationsmodulet. Læs evt. mere i den digitale velkomstpakke.


10. Kan jeg kun uploade data som fil?

Nej. Udover upload af filer har du også mulighed for fx at oprette en webservice eller linke til en URL. Læs mere i den digitale velkomstpakke.

Del