Bymiljø Aarhus (CityProbe 2)

Introduktion

Dette datasæt indeholder målinger og metadata relateret til de 30 opsatte CityProbe 2 enheder i Aarhus by.

En CityProbe-enhed er normal placeret på en lygtepæl i omtrent 4 meters højde. Enheden og tilhørende solpanel er orienteret mod syd for at kunne måle dagslys, samt sikre effektiv opladning fra solens stråler.

Enhederne måler bl.a. partikelforurening, lydniveauer, daglysmængde, lufttemperatur, luftfugtighed og lufttryk. De er udstyret med en GPS, som registrerer enhedernes lokation.

Datasættet

Der er to ressourcer tilknyttet datasættet:

Enheder

Denne ressource består af unikke identifikationsnumre for hver enhed, dens geografiske placering, samt tidsstempel for opsætning. Under denne ressource er der lavet en kortvisning over enhedernes placering.

Målinger

Hver måling indeholder en værdi for hver af de integrerede sensorer i enheden. Transmissionshyppigheden er ca. 5. minut, men afhængig af batteriniveauet. Hvis enhederne går under 5% batterikapacitet, går enhederne i dvale for at skåne batteriet. Det skal noteres at data opbevaret på Open Data DK er primærdata og ikke er blevet efter-processeret eller kvalitetstjekket.

3 datasæt

 • Enhederne

  json

  JSON-fil indeholdende enhedsidentifikation, samt koordinater for opsætning

 • Målinger

  json

  ##API til udtræk af enhedslokationer og målinger

  Adgangsnøgle (Også kaldet access token): eyJhbGciOiJIUzI1NiIsInR5cCI6IkpXVCJ9.eyJpZCI6NTI0LCJpYXQiOjE2MTk2MzAwMzMsImV4cCI6MTkwOTcxNjQzM30.o2XZJEE9RE71Z-2z8oYLYD-9QANbi-fF1iTRvroTrx0

  Dokumentation findes her: https://docs.cityflow.live

 • Enhedslokationer

  csv

  CSV-fil indeholdende enhedsidentifikation, samt koordinater for opsætning

Organisation

Aarhus Kommune Aarhus Kommune

I Aarhus Kommune har vi siden 2013 udstillet data og haft en lokal open data portal. Vi flyttede i 2017 alle vores data over på den nationale open data portal, Læs mere

Metadata

Forfatter
Teknik og Miljø
Opdateringsfrekvens
5. minut (Nær-realtid)
Licens
aarhus-license
Grupper

Miljø

Opdatering frekvens
Løbende

Del

Enhederne

Enhedslokationer