Vær med til at påvirke udviklingen af Open Data DK og vind en sensor

Vær med til at påvirke udviklingen af Open Data DK og vind en sensor

  • Nyheder

I Open Data DK vil vi gerne tættere på brugerne af vores data, så vi kan målrette vores indsats og sikre at de åbne data skaber mest mulig værdi. Derfor har vi igangsat en brugerundersøgelse.

Brugerundersøgelsen

Brug 3 minutter på at fortælle lidt om dig selv som bruger af Open Data DK, og hvilke nye funktioner på opendata.dk, du kunne være interesseret i. Så er du med til at påvirke udviklingen af Open Data DK og hjælper os med at målrette vores indsats. Som tak for hjælpen, trækker vi lod blandt alle besvarelser om at vinde en sensor til måling af luftkvalitet.

Deltag i undersøgelsen her

Dialog og viden om brug og efterspørgsel skaber værdi

Kommunerne og regionerne sidder med en masse forskellige data i forskellig kvalitet, og det er derfor ikke ressourcemæssigt realistisk at udstille ”alle” data på én gang i høj kvalitet. En stor udfordring ved at skulle prioritere i arbejdet med åbne data er dog ofte spørgsmålet om, hvilken værdi data skaber – og hvordan vi kan sikre, at data skaber mere værdi.

Fordi data på Open Data DK er helt åbne og gratis for alle, og ikke kræver nogen registrering, så kan det være en udfordring at få viden om brugen og dermed værdien af de åbne data og at komme i dialog med brugerne om data. Derfor undersøger vi forskellige måder at få viden om vores brugere, efterspørgsler på åbne data, og hvordan åbne data skaber værdi.

_____

Billede: Charles Deluvio fra Unsplash