Synlig kultur med Eventdatabasen og AarhusGuiden

Synlig kultur med Eventdatabasen og AarhusGuiden

  • Use-cases

Aarhus kommune har oprettet den åbne database Eventdatabasen, hvor en lang række af både kommunens egne samt andres kulturdata om deres arrangementer, udstillinger, etc er samlet. Eventdatabasen danner fx grundlag for kommunens egen hjemmeside og app AarhusGuiden. Da databasen er åben kan alle bruge den til at formidle de aarhusianske arrangementer

En række af Aarhus’ kulturinstitutioner er eksempelvis gået sammen om at lave Kulturportalen, en hjemmeside der trækker data fra Eventdatabasen om de institutioner, der er med i samarbejdet, og udstiller dem på en overskuelig måde. Et andet eksempel er VisitAarhus, der bruger den til at vise begivenheder på deres skærme forskellige steder i byen. Aarhus Kommune har også fået henvendelser fra studerende og startups, der ser muligheder i at bruge databasen til fx at målrette kalendere til unge.

Datasæt: Eventdatabasen

Formål og værdi: Som åben database giver Eventdatabasen et stort overblik ved at samle en masse information ét sted. Den sikrer også at der kun er indtastninger ét sted og dermed også opdaterede data. Ved at være åben booster den også synligheden og tilgængeligheden af data, som kommunen gerne vil have ud ved fx at give andre mulighed for at promovere arrangementer i kommunen. Borgere og turister har dermed mulighed for bedre overblik over arrangementer, arrangører har overblik over hvad der allerede er planlagt og institutionerne sikrer mere synlighed for deres aktiviteter.

Links: AarhusGuiden, Kulturportalen