CityStories

  • Use-cases

I februar 2015 afholdt Open Data Aarhus hackatonet Open Culture Days. Det var en weekend, hvor studerende kunne bruge 3 dage på at finde på innovative løsninger med Open Data.

Vinderne blev tre unge mænd, som fandt på et projekt med gamle artikler om Aarhus fra Aarhus Stiftstidende fra 1794-1950 indsamlet af tidligere stadsarkivar Emanuel Jensen Sejr. Flere af artiklerne handler om specifikke steder og begivenheder, som har fundet sted i byen. Alle artiklerne ligger frit tilgængelige på Open Data Aarhus’ portal, og derfor var det muligt, at artiklerne kunne indgå i projekter i Open Culture Days.

Vinderprojektet, CityStories, er en app, hvor historierne og begivenhederne fra Sejrs Sedler popper op i en app, når man nærmer sig det pågældende sted. Efterfølgende har vinderne lavet deres egen virksomhed, 3Strikes, baseret på deres vinderprojekt.

“Open Data tillader den menige mand at få et indblik i større sammenhænge og gennem visualiseringer og facilitering af disse data kan samfundet og interessenter informeres eller stimuleres. Det kan være data fra nærmiljø eller globalt plan. Muligheden ligger i, at borgerne får et større indblik i en mere statistisk og faktuel side af informationer. Åbenheden om data giver mere tillid til offentligheden, og giver mulighed for at kreative hjerne kan anvende dem på en effektiv måde.” – Daniel Paaske fra 3Strikes

Datasæt: Sejrs Sedler

Formål: At give turister og andre historieinteresserede en anderledes byoplevelse.

Eksempel: http://citystories.dk/

Lavet af: 3Strikes, vindere af OpenCultureDays 2015