Startskud på dataudfordring er affyret

  • Nyheder

Open Data Challenge havde i torsdags kickoff med tre inspirerende open data løsninger og en dialogworkshop med deltagere og kommunale dataspecialister.

41 personer var torsdag morgen mødt op til kickoff på Open Data Challenge. I løbet af de to måneder Open Data Challenge strækker sig opfordres deltagerne til at bruge åbne data til at udvikle løsninger på turisme- og mobilitetsområdet med muligheden for at vinde 2×50.000 kr. De østjyske kommuner i Business Region Aarhus står bag challengen med mål om konkrete eksempler på relevante løsninger med åbne data og ikke mindst en tættere dialog med virksomheder m.fl. om data.

Kickoff blev indledt af en præsentation af nogle af de østjyske kommuners største udfordringer i forbindelse med mobilitet og turisme. Der er bl.a. stor trængsel i forbindelse med pendlingen mellem Aarhus og de omkringliggende kommuner, og der er på samme vis en trængsel af turister på få områder, hvor de kunne have gavn af at få flere og anderledes oplevelser.

Herefter blev tre use-cases med åbne data serveret som inspiration og erfaringsudveksling. Oplevgudenaa.dk, en webapp, der samler og udstiller både åbne og kommercielle kultur- og friluftsdata i en overskuelig kortvisning. Happenings er ligeledes en app, der skaber overblik over events i nærheden til gavn for både turister og indbyggere, og baserer sig på bl.a. Aarhus Kommunes åbne Eventdatabase. Sidst var BotSupply’s chatbot udviklet til Aarhus Tall Ships Races, der bl.a. formidlede åbne realtidsdata om parkering og events til deltagerne.

Vi ser frem til at møde deltagerne igen til de følgende workshops og til kåringseventet den 22. november på Dokk1 i Aarhus.

Tilmelding

Er du interesseret i at deltage i Open Data Challenge? Så er det ikke for sent at tilmelde sig. Skriv en mail til sinb@teknologisk.dk, som sørger for, at du får mulighed for at deltage i de næste workshops og uploade et løsningsforslag inden den 11. november 2019. Læs mere om Open Data Challenge her.

FAKTA