KL tilbyder alle kommuner et gratis basismedlemskab af Open Data DK

  • Nyheder

KL tilbyder alle landets kommuner et gratis medlemskab af Open Data DK i perioden 2018-2020. Indtil nu har 17 kommuner taget imod tilbuddet, der giver dem mulighed for gratis at udstille og opbevare 5 valgfri datasæt. Desuden udstiller kommunerne også 5 obligatoriske datasæt, hvilket giver mulighed for at hente og sammenligne data mellem alle medlemskommunerne.

Åbne Data skaber vækst og innovation

Formålet med tilbuddet er at øge kommunernes muligheder for at udstille deres datasæt til fordel for deres egen drift, og til gavn for de virksomheder, der ønsker at anvende kommunale data. Volumen af tilgængelige data gør en stor forskel for aftagere af åbne data til udvikling.

Medlemskabet tilbydes af KL-initiativet for bedre anvendelse af åbne kommunale data, der er et projekt i den fælleskommunale digitaliseringsstrategi. Initiativet har siden 2017 arbejdet for at fremme og understøtte kommunernes arbejde med åbne data.

Betingelser

Læs mere om de 5 obligatoriske datasæt nedenfor. Bemærk, at kommunen ikke forpligter sig til at indsamle nye data – kun til at udstille evt. eksisterende datasæt.

For at tage imod tilbuddet skal kommunen underskrive en basismedlemskabsaftale. Den findes nedenfor. Send den udfyldte aftale, samt kontaktinformationer til info@opendata.dk

Tilbud om gratis basismedlemskab af Open Data DK

Open Data DK basismedlemsaftale

Bilag vedr. 5 obligatoriske datasæt