Hvad synes du om vores nye hjemmeside?

  • Nyheder

Vær med til at forbedre opendata.dk! Giv jeres forslag, ris og ros videre til os på info@opendata.dk, så forsøger vi at tage det med videre i udviklingsprocessen.

Baggrunden for den nye hjemmeside

Siden Open Data DK tog sine første skridt, har der eksisteret to forskellige hjemmesider: Én til kommunikation og én til dataplatformen. Beslutningen om to sider blev taget med udgangspunkt i, at det teknisk var det nemmeste. En KL-undersøgelse viste dog, at der var grundlag for sammenlægning.

Opendata.dk og portal.opendata.dk er derfor nu smedet sammen til én. Vil man have fat i data eller vide noget om Open Data DK, er det altså samme hjemmeside. Designet har i den anledning også fået et løft. Vi har også prøvet at forenkle overblikket over foreningen Open Data DK og samlet nyheder, use-cases og events.

For at skabe bedre overblik over data, er alle vores datasæt også sorteret efter kategorierne på European Dataportal og det kommende danske datasætkatalog.

Hvordan udstiller man data i det nye design?

Som myndighed logger man ind via et adskilt administrationsmodul. Vi har i februar 2020 udsendt en mail med guide til login til vores medlemmer. Guiden kan også findes i vores digitale startpakke.

Vi opfordrer desuden også vores medlemmer til at se den nye hjemmeside som en anledning til at kigge de gamle datasæt efter om de indeholder korrekt metadata og evt. fjerne irrelevant eller tilføje ny relevant data.

____

Billede af Oleg Laptev fra Unsplash