Anonymisering er kompliceret – men der er en vej

  • Nyheder

D. 26. august havde medlemmer af Open Data DK mulighed for at deltage i et webinar om anonymisering af data. Konklusionen er, at anonymisering kræver omtanke, men at der heldigvis er hjælp at hente.

Omkring 22 deltagere var samlet om at høre senior security architect Jonas Lindstrøm fra Alexandra Instituttet give en introduktion til anonymisering af data. Der var især fokus på forskellene på pseudonymisering, generalisering og randomisering – og vigtigheden af at kombinere dem.

Et klart budskab var, at der findes en hel del viden og værktøjer om anonymisering, som man med fordel kan give sig i kast med i stedet for selv at starte fra bunden. Bl.a. kan programmer som open source programmet ARX og det kommercielle produkt Aircloak give en hånd med i det praktisk arbejde med anonymisering. Og så findes der også gode, praktiske guides til anonymisering, fx The Anonymisation Decision-Making Framework fra 2016.

Alt i alt fik webinaret mange positive tilbagemeldinger om både præsentationen og formatet, så vi ser nu endnu mere frem til at afholde webinar igen.

Gik du glip af webinaret?

Hvis du ikke havde mulighed for at deltage i webinaret, kan du skrive til Agnete Sig Petersen på pags@aarhus.dk og få tilsendt præsentationen og et link til optagelsen af webinaret.

Dette er forbeholdt medlemmer af Open Data DK, men alle kommuner har mulighed for at blive medlem. Kontakt da Birgitte Kjærgaard (bikj@aarhus.dk).

Webinar om udstilling af data

Husk at vi d. 26. september afholder endnu et webinar for vores medlemmer. Denne gang med inspiration til udstilling af data på Open Data DK portalen ved teknisk projektleder for Open Data DK, Frans la Cour.

Tilmeld dig her.

Har du idéer til aktiviteter, der ville have relevans for jeres arbejde med åbne data?

… Så er du meget velkommen til at sende dem til Agnete Sig Petersen på pags@aarhus.dk.