Inspirations- og dialogforløb i Business Region Aarhus (for BRAA kommuner og virksomheder)

Inspirations- og dialogforløb i Business Region Aarhus (for BRAA kommuner og virksomheder)

  • Events

20. november 2018.

Hvordan kan åbne data bidrage til at løse mobilitetsudfordringer i Business Region Aarhus?

Open Data projektet i Business Region Aarhus og Open Data DK inviterer de 12 østjyske kommuner og virksomheder til en dialogdag med fokus på mobilitet og åbne data.

Hvad handler det om?

Dagen vil med udgangspunkt i en række mobilitetsudfordringer bidrage til en værdiskabende dialog mellem erhvervslivet og kommunerne omkring databehov og mulige mobilitetsløsninger. Virksomhederne vil sammen med kommunerne udarbejde forslag til, hvordan man med åbne data potentielt kan løse kommunale mobilitetsudfordringer.

Hvorfor skal min kommune med?

BRAA kommunerne er i gang med at fritstille mobilitetsdata, men vi oplever et behov for mere dialog med virksomheder og iværksættere, så der kan arbejdes mere fokuseret i udstillingen af kommunale data. Dialogdagen vil bidrage til at skabe klarhed over, hvilke konkrete data virksomhederne efterspørger og sætte retningen for dataarbejdet i relation til mobilitet. Dialogen kan også inspirere kommunerne og gøre os klogere på behovet for nye datakilder.

Hvorfor skal min virksomhed med?

Som virksomhed vil man få indblik i, hvilke data kommunerne har på mobilitetsområdet og blive klogere på hvilke løsninger og services, der potentielt kan udgøre en god forretning for ens virksomhed. Man får samtidig en unik mulighed for at fortælle kommunerne, hvilke konkrete data, der kan være værdiskabende for ens forretning. Man kan også bidrage til at synliggøre behovet for nye potentielle datakilder, fx sensordata, og sætte retningen for kommunernes videre dataarbejde.

20. NOVEMBER 2018 KL. 8.30-15.00: DIALOGDAG MED KOMMUNER OG VIRKSOMHEDER (I AARHUS)

Dialogdagen har til formål understøtte dialogen mellem kommunerne og en række virksomheder. Vi vil fokusere på at identificere konkrete databehov og udarbejde bud på, hvordan vi med åbne data og i samarbejde med virksomhederne kan bidrage til at løse mobilitetsudfordringer i Business Region Aarhus.

Tilmelding

Hvem er målgruppen?

Fra kommunerne vil dagen især være relevant for systemejere/dataejere, systemkonsulenter, digitaliseringskonsulenter og medarbejdere/ledere fra mobilitetsområdet. Andre er også velkomne. Vi regner med 1-3 deltagere pr. kommune. De inviterede kommuner er afgrænset til de 12 kommuner, der er en del af Business Region Aarhus.

For virksomhederne, vil arrangementet være relevant hvis man har interesse i mobilitetsområdet og kan se potentiale i kommunale åbne data. Det ikke afgørende hvor i landet, man er placeret. Vi håber at komme i dialog med både større etablerede virksomheder og iværksættere/startups.

Information om eventen

Dato: 20/11/2018 – 08:30 til 15:00

Arrangør: Open Data projektet i BRAA og Open Data DK

Kontaktperson: Birgitte Kjærgaard

Pris: Gratis

Adresse: Aarhus