Historisk Atlas

HistoriskAtlas.dk er et website og en webapp med interaktive kort over Danmark med tusindvis af fortællinger om alt fra fortidsminder og fredede bygninger til slagmarker og slotte. Her finder du fakta, sagn, billeder og referencer.

Fortællingerne på HistoriskAtlas.dks kulturinstitutionslag er lavet af en lang række arkiver, museer og biblioteker, der deler ud af deres store viden om den lokale og nationale historie. Fra maj 2016 er det også muligt for alle danskere at oprette en profil på HistoriskAtlas.dks borgerlag, og bidrage til at skrive vores fælles Danmarkshistorie.

Licens: De enkelte institutioner der lægger indhold på HistoriskAtlas.dk kan selv vælge hvilken licens de ønsker at tilknytte indholdet. Mere konkret fremgår det af et “tag”, som man kan tildele en fortælling (dette hedder “Geo” i API’et). Selvom langt de fleste har en åben (CC) licens, er mulighed for at vælge alt fra fuld copyright til de forskellige CC licenser, samt Public Domain. Det kan derfor evt. kræve en individuel kontakt på projektbasis, for at afklare det nærmere.

1 datasæt

Organisation

Andres data Andres data

Her henvises til åbne datakilder, der findes andre steder end på opendata.dk.

Læs mere

Metadata

Keywords

Del