Foredrag, møder, workshops
Begivenheder

Netværksarrangement om Open Data

I forbindelse med Internet Week Denmark holder Open Data DK et netværksarrangement for kommuner, der arbejder med åbne data. Arrangementet har til formål at skabe dialog mellem kommuner og datainteresserede virksomheder om åbne data.

Dette er et lukket netværksarrangement primært for kommunerne, der arbejder på at fritstille data. Hvis du som virksomhed har lyst til at være en del af programmet og give input til kommunernes arbejde med åbne data, så kontakt projektleder Birgitte Kjærgaard, bikj@aarhus.dk

Flere og flere kommuner i Danmark arbejder på at fritstille deres data. 32 kommuner har indtil videre meldt sig ind i Open Data DK, der er en tværkommunal og – regional forening, der arbejder på at gøre flere offentlige data åbne samt udbrede brugen af dem. 

Det er bl.a. alle 12 kommuner i Business Region Aarhus, der er med. Der er stor forskel på, hvor langt de 12 kommuner er ift. Open Data, men én ting  gør sig gældende for alle kommunerne – vi vil meget gerne høre fra virksomhederne, hvilke data, de har interesse i. Kommunerne vil gerne lægge data ud, men har brug for at vide, hvad der er behov for. Bl.a. for at finde ud af, hvor kommunen skal lægge fokus og dermed prioritere ressourcer. 

Dette netværksarrangement har til formål at skabe dialog mellem de datainteresserede virksomheder og kommunerne. En række virksomheder (TBA) vil præsentere deres ønsker, behov og forventninger til kommunernes arbejde med åbne data. 

Se mere her: http://internetweekdenmark.com/events/netvaerksarrangement-om-open-data