Foredrag, møder, workshops
Begivenheder

Business Hack 2015

Vær med til at udvikle fremtidens digitale forretningsløsninger ved brug af virksomhedsdata!

Virk Data, FSR – Forenede Danske Revisorer, DTU Compute og DTU Skylab inviterer til Business Hack 2015. Vi stiller både konkrete problemstillinger og virksomhedsdata til rådighed, samt skaber rum for nye ideer. Hvis du læser datalogi, it, Cand.Merc., økonomi, matematik, statistik  eller lignende og har lyst til at indgå i et kreativt samarbejde med it-iværksættere, forretningsudviklere, revisorer og andre fra det private erhvervsliv, er dette måske noget for dig.

Erhvervsstyrelsen udstiller en række gratis data om danske virksomheder, herunder hundredetusinde digitale regnskaber fra de danske virksomheder. De mange virksomhedsdata giver gode muligheder for at udvikle værktøjer til kreditvurdering og benchmarking, og en række virksomheder har allerede kastet sig over dette område. Men der er meget mere potentiale for at udvikle innovative løsninger med de store mængder af gratis data - og det håber vi at du vil være med til!

Vi har en række samarbejdspartnere, som stiller op med problemstillinger de gerne vil høre jeres løsning på. Det kan fx være:

Der er behov for en ny kreditrating-model. Kan offentlige data være med til at skabe en ny eller billigere måde at rate kreditværdighed og dermed minimere tab?
De digitale regnskaber gør det muligt at lave helt nye analyser af teksten i regnskaber. Er der en sammenhæng imellem bestemte typer af ord i ledelsesberetning og gode resultater? Kan analyser af regnskabspraksis give bedre analyser af resultater?
Små investorer har ikke råd til at bruge de kostbare løsninger til screening af investeringsemner: Kan de digitale regnskaber omsættes til et mere prisvenligt investeringsværktøj for de små investorer og investeringsselskaber?
Kan digitale regnskaber bruges til at lave nye segmenteringsværkstøjer, der kan kvalificere markedsføring eller vurdere forsikringskunder?

Business Hack 2015 slutter af med en pitch af løsningerne for et dommerpanel bestående af professionelle indenfor revision, it og forretning, som vil kåre en vinder.

Foreløbigt program:

Dag 1: 23. oktober kl. 10-19 (arbejdet fortsætter så længe man gider)

Velkomst og introduktion til Virk Data
Inspirationsoplæg
Første idéstorm – og gruppedannelse på denne baggrund
Prototyping og konceptualisering af ideerne i grupper

Dag 2: kl. 9-17

Arbejdet i grupperne fortsætter, og pitches forberedes
Pitch for dommerpanel og vinderen udpeges

 

Læs mere her: https://data.virk.dk/events/business-hack-2015

Tilmeld her: https://www.eventbrite.com/e/business-hack-2015-tickets-18035131564