Foredrag, møder, workshops
Begivenheder

Aarhus Mini Maker Faire

I to dage i oktober bliver DOKK1 omdannet til en gør-det-selv festival, til en makerfestival. Dygtige tech-folk, recyclere, upcyclere, kunstnere, opfindere, hackere, designere og håndværkere udstiller, holder åbne værksteder, afholder workshops eller præsenterer på anden vis de spændende ting, som de laver. Der bliver noget at opleve for alle aldre, når vi kobler nye teknologier med gamle materiale, det digitale med det analoge. Der bliver leg og opfindsomhed. Der bliver eksperimenter og opdagelser.

Om lørdagen kl. 11.00 -13.00 vil Open Data Aarhus (ODAA) være vært for en to timers session med spændende foredrag om Open Data. Kom og hør om, hvordan Open Data indgår i maker-kulturen eksemplificeret med konkrete use case eksempler.

Velkomst v. Michelle Bach, projektleder hos Open Data Aarhus

Michelle Bach fra Open Data Aarhus vil fortælle om Open Data, og hvordan Open Data indgår i maker-bevægelsen. Hun vil yderligere komme ind påde forskellige initiativer, som skal understøtte, hvordan data skal skabe rammerne for nye innovative løsninger og services udviklet af borgere og virksomheder.

Oplæg v. Mkkel Krogsholm, CEO hos 56N.

Mikkel Krogsholm, stifter af virksomheden 56N, vil holde et oplæg, hvor kreativiteten og leg med data er i højsædet. Der findes mange gode mulighederne for at indhente, samle og analysere på data - det er bare at komme i gang. Så vær kreativ! Kan ejendoms- og miljødata bruges til socioøkonomiske analyser? Kan GIS løsninger, der traditionelt var forbeholdt teknisk forvaltning, bruges til at skabe indsigt i kommunens mere bløde forvaltninger? Kan kommunen tjene eller spare penge, fordi der nu toner mønstre frem, vi ikke kunne se før? Svarene er ja. Kom med til et oplæg, hvor Mikkel vil komme med konkrete eksempler på brug af data.

Oplæg v. Dan Mindru, udvikler og designansvarlig hos FadeIt. (NB. Dette oplæg vil foregå på engelsk)

FadeIt er et team af software-nørder fra Århus med stor fokus på open-source og web udvikling. Deres team har hjulpet med at bygge CKAN Open Data portaler i Aarhus, København og USA. De tror stærkt på, at Open Data kan åbne døre for nye forretningsmuligheder, forskningsprojekter og at Open Data kan hjælpe med at løse problemer, der har stor betydning i nutidens samfund. Som et eksempel har de udgivet en søgemaskine, der finder specifikke virksomheder i søgerens lokale område, som indeholder data om danske virksomheder baseret på Open Data.

Dan Mindru er udvikler og designansvarlig hos FadeIt hvor han bl.a arbejder på CKAN-udvikling.

Afrunding v. Michelle Bach

Aarhus Mini Maker Faire løber af stablen 10. og 11. oktober på DOKK1.

Læs mere om Aarhus Mini Maker Faire her og følg med på Facebook her