Forums

Følger et datasæt, hvordan fungerer det?

Jeg har i lang tid fulgt datasættet http://data.kk.dk/dataset/toiletter efter at have registreret mig, men har aldrig fået nogen beskeder om noget som helst, så hvad går dette egentligt ud på og virker det ikke eller?
PrintScreen http://tinemuller.dk/opendata/follow_cph.jpg

Kommentarer

Teknik teamet vender tilbage med et svar til dig.

Oprettet af:
Anne Dyrbergs billede
Anne Dyrberg
3. oktober 2016 - 12:43

Hej Tine

Knappen med "Følg" stammer fra follow-extension.

Den extension burde heller ikke være aktiv, da den ikke virker som ønsket jvf. vores dialog andetsteds.

At den så er det, er en fejl jeg vil få rettet snarest.

For toiletdataene på data.kk.dk kan du se opdateringsdatoer for de enkelte rækker i datasættet.

Brug gerne opendata@tmf.kk.dk til meddelelser af denne type.

/Frans

Oprettet af:
Frans la Cours billede
Frans la Cour
3. oktober 2016 - 14:50

Hej Frans, vi har kommunikeret pr. mail som du foreslår, men skriver nu også her i forummet, så andre kan have glæde af vores diskussioner og problemer med teknikken og brug af Ckan.

Du skriver:
"For toiletdataene på data.kk.dk kan du se opdateringsdatoer for de enkelte rækker i datasættet."

Men problemet med denne dato er vel det samme som i nævner under http://www.opendata.dk/forum/teknisk-forum/follow-extension-do-extension

"Open Data DK er udviklet på den måde, at der en gang i døgnet høstes data fra de deltagende kommuners platforme. Dette betyder, at du ved at anvende en follow extension vil få en besked en gang dagligt om, at der er ændringer i de datasæt, du følger – uden at der nødvendigvis er det. Jeg tænker derfor ikke, at det vil være relevant at følge datasættene ved hjælp af denne løsning. Det er en problemstilling, som er relevant og den vil indgå i det videre arbejde med at udvikle platformen."

Altså det er IKKE fordi der er ændret nogle data, men viser datoen hvornår I har opdateret dataene fra de steder I nu indsamler data, right?

Hvis det kunne ændres til KUN at vise datoen for de toiletter som er blevet opdateret, så ville det være en KÆMPE hjælp og løse mit problem, fordi så kunne jeg manuelt tjekke disse og kopiere dem ind i http://beta.findtoilet.dk/browse?

Men det løser jo ikke problemet for alle de andre data der udbydes til download og giver jo andre udviklere problemer også. Disse kan jo også være medvirkende til at ingen udvikler services som nævnt http://kommunen.dk/datasaet-ligger-doede-hen/.

Hvis I har problemer med Extensions, Følg i Ckan kan I måske få hjælp af https://www.viderum.com/

Dbh
Tine

D

Oprettet af:
Tine Müllers billede
Tine Müller
6. januar 2017 - 11:34

Hej Tine

Du kommer til at blande to ting sammen her.

Ét er den data som CKAN gemmer som datasættets seneste dato. Dte er den dato som follow-extension kigger på og den som Anne omtaler i ovenstående.

En anden dato er den dato hvor oplysninger om det enkelte toilet opdateres i databasen af Byens Drift. Denne dato kender CKAN ikke noget til, og den eneste måde at finde den på er at hente datasættet. Det er derfor jeg har foreslået at du bygger din applikation op til altid at hente de seneste data.

Endvidere er der, jvf. vores tidligere dialog, en fejl i det csv-format vi leverer. Jeg har stadig ikke en horisont for løsning af dette. Jeg vil derfor foreslå du skifter til at bruge json-formatet, da dette ikke har denne fejl.

Tak for henvisninger.

/Frans

Oprettet af:
Frans la Cours billede
Frans la Cour
6. januar 2017 - 13:43

Jeg har jo forklaret utallige gange i årenes løb og i PM mails til dig, hvorfor jeg IKKE kan bruge jeres data direkte i en service, da jeres toiletdata er alt for inkonsistente og mgl. oplysninger alle vegne, som jeg har påpeget http://bit.ly/1TJBkZL.

Så det er altså umuligt bare for toiletdataene evt. at lave et NY kolonne, hvor datoen vises, når toiletdataene vitterligt er ændret? Tror IKKE du forstår hvad jeg mener, da du hele tiden svarer uden om?

Oprettet af:
Tine Müllers billede
Tine Müller
6. januar 2017 - 14:13