De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Blog

Abonnér på Opendata blog-feed

Oprettet: 18. juni, 2019 / Kommentarer: 0

Hvilke data efterspørger virksomhederne? Det er også et spørgsmål kommunerne kan tage del i at finde svar på. Vi bringer her hovedpointerne fra Seismonauts guide til at arbejde med efterspørgselsdrevet udstilling af data.

Oprettet: 21. maj, 2019 / Kommentarer: 0

Mange kommuner efterspørger viden om hvilke åbne data, der efterspørges og skaber værdi hos virksomhederne. Vi bringer her hovedpointerne fra en undersøgelse foretaget af Seismonaut sidste år, samt en guide til hvordan I som offentlig myndighed arbejder med efterspørgselsdrevet udstilling af data.

Oprettet: 14. maj, 2019 / Kommentarer: 0

Der var en hel del fokus på åbne data til Smart Messen i Rønde. Både dialogworkshop mellem kommuner og virksomheder om åbne mobilitetsdata og spil, der baserede sig på åbne data om bl.a. affald.

I forbindelse med Internet Week Denmark afholdt Syddjurs Kommune Danmarks første Smart Messe. Her talte Nikolaj Sonne bl.a. om ulovlig høst af private data – men på messen var der også en del fokus på den demokratiske udstilling af offentlige data.

Oprettet: 13. maj, 2019 / Kommentarer: 0

Open Data DK har fået et nyhedsbrev! Tilmeld dig her.

Vi har længe fået forespørgsler på, om vi havde et nyhedsbrev. Det har vi nu! I nyhedsbrevet bringer vi nyheder fra foreningen og andre open data relaterede emner. Du kan også følge med i aktiviteter omkring åbne data arbejdet i Danmark.

Oprettet: 08. maj, 2019 / Kommentarer: 0

I et samarbejde mellem Vejdirektoratet, KL og Open Data DK etableres ét fælleskommunalt datatræk om trafiktællinger med data fra kommuner, der benytter Mastra.

KL, Open Data DK og Vejdirektoratet er gået sammen om at skabe et fælleskommunalt datasæt fra kommuner, der benytter Mastra-databasen. Dette med opbakning fra FOSAKO, der er en sammenslutning af de 5 kommunale geodatasamarbejder.

Sider