De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Blog

Abonnér på Opendata blog-feed

Oprettet: 23. oktober, 2018 / Kommentarer: 0

v. Peter Riisager, DinGeo og Peter Søndergaard, Aarhus Kommune

Ét skridt på en lang rejse: Selv de længste og mest vanskelige projekter har et startpunkt.
Denne artikel beskriver netop et af de allerførste eksempler på kommerciel brug af åbne kommunale data fra Open Data DK-platformen. Det er helt sikkert ikke det sidste.

Kommunerne bruger betydelige ressourcer på at indsamle og bearbejde data som en del af myndighedsopgaven. Ikke-personfølsomme data kan uden videre gives fri, og Open Data DK-platformen gør dette ekstremt let.

Oprettet: 04. oktober, 2018 / Kommentarer: 2
Små Åbne Data Succeser

Hvordan skaber åbne data værdi?   

KL og Open Data DK har fået en række virksomheder og kommuner til at fortælle om deres anvendelse af åbne data. Tilbagemeldingerne har været klare – arbejdet med åbne data gør en forskel! Vi har samlet alle eksemplerne i pjecen “Små åbne data succeser”. Læs med og find ud af, hvordan data skaber værdi.  

Oprettet: 26. juni, 2017 / Kommentarer: 0

Din kommune, jeres indbyggere eller SMEer kan søge op til 60.000 Euro til at eksperimentere med sensorer og Open Data i byrummet gennem OrganiCity.

Som noget nyt i EU-projektet OrganiCity, så kan der nu søges midler til byeksperimenter i andre byer end Aarhus, London, og Santander. Eksperimenterne kan gå ud på fx at opsamle nye data ved hjælp af sensorer, kombinere eksisterende åbne datasæt til at skabe nye løsninger eller analysere disse med nye algoritmer for at give borgerne ny viden om deres by.

Oprettet: 28. april, 2017 / Kommentarer: 0
Hvilke åbne data skal offentliggøres?

Hvilke data kan det bedst betale sig at offentliggøre? Det var det store spørgsmål ved netværksarrangementet om åbne data den 21. april i Aarhus i forbindelse med InternetWeekDenmark. Her debatterede kommunerne med datainteresserede virksomheder, og det resulterede i relevante indspark om både beskidt vasketøj og hønen og ægget.

Oprettet: 26. april, 2017 / Kommentarer: 0

Overgangen til den smarte by behøver ikke at være en dyr eller kompleks proces. Under InternetWeekDenmark i Aarhus blev deltagerne til arrangementet ”Den smarte by i praksis” præsenteret for, hvilke muligheder der kan være i eksperimenter, billig teknologi og åbne data.

Sider