De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Blog

Abonnér på Opendata blog-feed

Oprettet: 20. september, 2019 / Kommentarer: 0

Open Data Challenge havde i torsdags kickoff med tre inspirerende open data løsninger og en dialogworkshop med deltagere og kommunale dataspecialister.

Oprettet: 09. september, 2019 / Kommentarer: 0

Der er ingen tvivl om, at der er stor interesse i åbne datas potentialer. Det blev bekræftet ved stuvende fuldt hus til ”Public Data Summit” ved den københavnske Techfestival, hvor både det private og offentlige var mødt talrigt op for at diskutere åbne data og klima.

 

Oprettet: 29. august, 2019 / Kommentarer: 0

D. 26. august havde medlemmer af Open Data DK mulighed for at deltage i et webinar om anonymisering af data. Konklusionen er, at anonymisering kræver omtanke, men at der heldigvis er hjælp at hente.

Omkring 22 deltagere var samlet om at høre senior security architect Jonas Lindstrøm fra Alexandra Instituttet give en introduktion til anonymisering af data. Der var især fokus på forskellene på pseudonymisering, generalisering og randomisering – og vigtigheden af at kombinere dem.

Oprettet: 28. juni, 2019 / Kommentarer: 0

Open Data DK’s årsmøde 2019 kom omkring værdien af åbne data og åbenhed både i det store og det små, og generalforsamlingen åbnede op for et nyt bestyrelsesmedlem. For første gang blev årsmødet streamet.

 

Oprettet: 14. maj, 2019 / Kommentarer: 0

Der var en hel del fokus på åbne data til Smart Messen i Rønde. Både dialogworkshop mellem kommuner og virksomheder om åbne mobilitetsdata og spil, der baserede sig på åbne data om bl.a. affald.

I forbindelse med Internet Week Denmark afholdt Syddjurs Kommune Danmarks første Smart Messe. Her talte Nikolaj Sonne bl.a. om ulovlig høst af private data – men på messen var der også en del fokus på den demokratiske udstilling af offentlige data.

Sider