De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Stor interesse for åbne data på Digitaliseringsmessen 2016

Open Data DK havde en sjov og inspirerende dag på Digitaliseringsmessen torsdag den 29. september. I løbet af dagen havde vi kontakt til over 25 kommuner, der viste interesse for vores forening.

Vi var klar allerede kl. 9.00, på vores stand i hal B – lige ved siden af OS2's stand. De første gæster var et par konsulenter, der var nysgerrige efter at vide, hvad vores TV-skærm viste. Efterfølgende fik vi besøg af en leverandør af webløsninger, der ville høre, om de kunne bruge datatræk fra portalen (portal.opendata.dk) til deres webløsninger.

Og så var vi i gang!

Dagen gik bl.a. med at tale med en lang række kommuner om, hvordan foreningen kan hjælpe dem i gang med arbejdet med åbne data.

Real time data som Ice Breaker

Vores føromtalte TV-skærm var en god” Ice Breaker” i forhold til at tale om, hvad åbne data også kan bruges til. På skærmen viste vi realtime data om støjniveau, CO2niveau og temperatur fra 3 steder på messen. Visningen var blot et eksempel på, hvad data kan være, og hvordan data kan opsamles – her via små sensorer, der var placeret forskellige steder på messen.  

Derudover bød vi alle indenfor i open data-fællesskabet med brochurer, kuglepenne, slik og tyggegummi.

Vi glæder os til at vende tilbage næste år og håber at repræsentere endnu flere kommuner og regioner end de 22, vi allerede er.

I kan melde jer ind her