De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Små åbne data succeser… Giv os jeres eksempler!

Nyt KL-initiativ ”Små åbne data succeser” jagter konkrete eksempler på anvendelse af åbne data, som har relevans for også de mindre kommuner – del jeres eksempler med os!

 

Hvor skaber data værdi?

Et af de store temaer i arbejdet med åbne data både her i Danmark og på internationalt plan er, hvordan vi synliggør den værdi data skaber.

Der har været fokus på at finde eksempler på interne gevinster hos Miljøstyrelsen, Københavns Kommune, Erhvervsstyrelsen og Transport of London. Derudover har Styrelsen for Dataforsyning og Effektivisering i marts 2018 udgivet en rapport om effekten af de frie geodata.

Begge dele giver rigtig god mening, men det kan formodentlig for især mindre kommuner være vanskeligt at se sig selv i det materiale, da det omhandler store offentlige myndigheder og ikke mindst et stort statsligt åben data initiativ. Helt konkret viser en KL-spørgeskemaundersøgelse gennemført i efteråret 2017, at kommunerne efterspørger cases og konkrete eksempler.

Undersøgelsen

Undersøgelsen ”De små åbne data succeser” har derfor til formål at finde og præsentere cases og konkrete eksempler på brug af åbne data, der kunne tjene til inspiration for især kommuner, men også generelt styrke synligheden af åbne datas anvendelsesmuligheder og værdiskabelse.

Værdi er i denne sammenhæng bred. Det kan være en økonomisk og samfundsmæssig gevinst med iværksættere og virksomheder, der baserer deres forretningsmodel helt eller delvist på åbne data. Det kan dog også eksempelvis være værdi i form af en løsning -privat som offentlig- der kommer kommunen og dens borgere til gode, bedre vidensdeling internt i kommunen eller bedre kommunikation med virksomheder og civilsamfundet.

Giv os jeres eksempler!

Hvis du kender til et konkret eksempel hvor åbne data kommer i spil eller har input til vores use-cases, så kontakt os meget gerne her eller på mail agsp@aarhus.dk!