De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Open Data kan forbedre trafikforhold i byerne

Aarhus Kommune har, som mange andre byer, problemer med tæt trafik i midtbyen. Men ved at bruge Open Data kan man hjælpe trafikanterne på vej gennem byen – enten vha. bedre businformation eller ved at hjælpe dem til at finde en p-plads. I Open Data Aarhus (ODAA) arbejdes der i øjeblikket på forskellige initiativer, som kan være en del af løsningen. Det fortæller Bo Fristed, CIO i IKT, Aarhus Kommune og formand for Open Data DK, til online avisen Version2.

Midttrafik har indsat GPS’er i alle deres busser, og ODAA har netop fået adgang til disse. Datamængden er dog ikke offentlig tilgængelig, men målet og håbet er, at data på sigt kan bruges til en service, som kan fortælle, hvor i byen busserne er. Informationsniveauet til passagerne vil således blive bedre, når de kan se præcis, hvornår deres bus ankommer til deres stoppested.

Derudover er der fokus på at hjælpe bilister frem til byens parkeringspladser. Det skal ske vha. en app, som samler oplysninger fra kommunale parkeringshusene og kameraer på vejene. I takt med at man flere steder kan betale for sin p-plads gennem en app, kan dette også give informationer om ledige og optagede pladser (med bilisten accept, selvfølgelig). En sidste del af løsningen er differentierede priser, så man på den måde kan lede bilisterne derhen, hvor man gerne vil have dem.

Bo Fristed er oplægsholder til Offentlig Digitalisering 2016, som afholdes i Aarhus 16-17. marts. Læs mere her.