De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Open Data fra hele verden

Rundt på internettet kan man finde man gode eksempler på, hvordan byer offentliggør mere og mere data., og hvordan det data kan bruges til utallige projekter.

Et eksempel er fra London, hvor der er udviklet en hjemmeside til boligsøgning i byen. Her kan søgeren indstille og prioritere forskellige parametre, som er vigtige for det fremtidige hjem, eksempel at boligen skal være tæt på grønne arealer eller skoler samt det økonomiske loft. Herefter vil kortet blive inddelt i farvekoder alt efter, hvilken bydel der passer til kriterierne. Gå på opdagelse i London!

I Teknik og Miljø i Aarhus har de udarbejdet en kort over Aarhus, hvor man kan se forskellighederne i byen gennem diverse parametre – eksempelvis alder, indkomst, ejerforhold mv. Se mere her.

People 4 Smarter Cities  er der samlet mange eksempler på, hvordan Open Data – og data generelt - gør en forskel. Det første eksempel er Are Data-Collecting Garbage Trucks an Answer to Clogged Roads fra Nairobi, som har store problemer med trafikpropper og renovation. IBM Africa har arbejdet sammen med byen, og udstyret alle renovationsbiler med dataindsamlere, som registrerer alle bilens bevægelser. På baggrund af det indsamlede data kan Nairobi forebedre veje, trafikforhold, ruter og mandskab til at optimere renovationsarbejdet i byen.

Det andet eksempel er Fighting Crime With 1s and 0s, som New Yorks politi kriminalpoliti. Gennem en database som rummer oplysninger fra tidligere begået kriminalitet og forbrydere. Tidligere skulle politiet manuelt gennemse arkiver med papir og rapporter, men efter databasen tilbliven, kan de nu slå op på baggrund de mistænktes fysiske kendetegn, hvis en mistænkt eksempel har en tatovering, som eksemplet viser. På den måde går opklaringen hos kriminalpolitiet markant hurtigere.