De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Kommunale åbne data skaber grobund for spirende idéer og smarte løsninger 

Små Åbne Data Succeser

Hvordan skaber åbne data værdi?   

KL og Open Data DK har fået en række virksomheder og kommuner til at fortælle om deres anvendelse af åbne data. Tilbagemeldingerne har været klare – arbejdet med åbne data gør en forskel! Vi har samlet alle eksemplerne i pjecen “Små åbne data succeser”. Læs med og find ud af, hvordan data skaber værdi.  

Åbne data udgør et stort potentiale, som et springbræt for innovative løsninger på bl.a. kommunale udfordringer som klimasikring og trængsel. I kommunerne arbejdes der kontinuerlig på at gøre data offentlig tilgængelige og understøtte udviklingen af innovative digitale løsninger, men der har været en oplevelse af en manglende sammenhæng mellem frigjorte data og eksempler på deres anvendelse og værdi.   

Det har givet anledning til at spørge: Gør åbne data en forskel?   

Det kan på baggrund af eksemplerne i pjecen “Små åbne data succeser” konkluderes, at åbne data udgør et vigtigt råstof for innovation og udviklingen af værdifulde løsninger.  

Vidste du fx at åbne data kan hjælpe dig til et bedre boligkøb eller at finde den nærmeste ledige parkeringsplads? I pjecen kan du læse om virksomheden DinGeo, som er afhængig af åbne data, når de giver borgere indsigt i deres lokalområde og finder informationer om alt fra trafikstøj, hårdhed i drikkevandet, risiko for oversvømmelse og giver borgerne et bedre beslutningsgrundlag inden et huskøb.  Du kan også blive klogere på, hvordan åbne data gør det muligt for oplevgudenaa.dk, at øge synligheden af de mange oplevelsesmuligheder langs Gudenåen og dermed understøtte den lokale turisme.  

Alle disse eksempler og mange flere har KL og Open Data DK med i deres nye pjece og en række små videoer, som giver et indblik i vejen fra data til værdi.
Her kan du læse pjecen om “Små åbne data succeser” og se videoerne

Kommentarer

Kan man stille spørgsmål til udviklerne af de services, der er medtaget i folderen/videoerne og hvis ja, hvordan og hvor foregår det så?

Ville jo være smartest hvis det var åbent, så andre også kan deltage i disse "tråde", så der IKKE spørges om det samme flere gange. Evt. på Linkedin under præsentationerne af hver af disse videoer?

Oprettet af:
Tine Müllers billede
Tine Müller
6. november 2018 - 9:42

Hej Tine

Vores hensigt med folderen/videoerne har primært været at synliggøre overfor kommunerne, at det giver værdi at fritstille data. Det, du efterspørger, har derfor ikke været en del af deltagelsen for udviklerne. Vi kan ikke videregive deres kontaktinformationer, da vi ikke har fået samtykke til at vidergive dem til tredjepart. Men flere af virksomhederne/servicene er der links til.

Disse tråde er åbne, så andre kan deltage i dem.

Oprettet af:
Birgitte Kjærgaards billede
Birgitte Kjærgaard
11. december 2018 - 15:00