De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Introducerende e-læringskurser om åbne data

Er du eller dine kolleger interesseret i at få en kort introduktion til hvad åbne data er? Eller skal din organisation i gang med at arbejde med åbne data og være dataleverandør? Så kig med her…

(Bemærk venligst, at dette indlæg er skrevet af Erasmus projekt, Odedu. Evt. spørgsmål til indholdet og e-læringskurserne bedes sendt til kontaktpersonerne angivet nederst)

Erasmus projekt, Odedu, med Aalborg Universitet som deltager udbyder to introducerende e-læringskurser. Indholdet i kurserne er udviklet af Open Data Institute i London og er på engelsk og med eksempler fra en række europæiske lande. Der er desuden et forum, hvor det er muligt at stille spørgsmål på dansk til indholdet. Kurserne udspringer som nævnt af et Erasmus projekt, hvor projektdeltagere i Danmark, England, Belgien, Malta og Grækenland samarbejder for at udvikle undervisning, der kan bidrage til en bedre og større brug af åbne data i Europa.

Indholdet i de to kurser:

Introduktion til åbne data indeholder seks korte moduler, som definerer hvad åbne data er og hvad potentialet i at tilgængeliggøre og udnytte åbne data er. Potentialet illustreres gennem en række eksempler på, hvordan private virksomheder og den offentlige sektor i en række europæiske lande har arbejdet med åbne datasæt. Derudover indeholder kurset information om åbne standarder.  

Åbne data for dataleverandører indeholder 10 moduler, som ser på forskellige aspekter af det at være dataleverandør. Eksempelvis gennemgås det, hvilke forskellige typer af data, der findes, hvad potentialet i ens data er, hvordan du kan rense, kvalitetstjekke, annotere, autorisere og organisere dem. De enkelte moduler indeholder en blanding af videopræsentationer, tekst og nogle mindre tests.

Kurserne er modulopbyggede, så du frit kan vælge de moduler, som er relevante for dig.

Det er gratis at anvende e-læringsmaterialet, men man skal oprette sig som bruger første gang man besøger platformen.

Klik på kursustitlerne ovenfor for at få direkte adgang til kurserne eller gå til ODEdu platformen her: https://platform.odedu-project.eu/

Hvis du er mere interesseret i kursusmateriale om, hvordan åbne datasæt kan anvendes ved idé- og forretningsudvikling, så er du velkommen til at kontakte os.

Med venlig hilsen

Tanja Svarre (tanjasj@hum.aau.dk) og Mette Skov (skov@hum.aau.dk)

Aalborg Universitet