De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Hvad har vi lært om offentligt/privat datasamarbejde? København deler erfaringer fra City Data Exchange

Etablering og drift af City Data Exchange (CDE) har været en samarbejdsproces, og CDE-holdet har været i kontakt med en stor gruppe af borgere, virksomheder og organisationer for at forstå markedsmekanismerne og forsøge at opbygge et bredere data-økosystem omkring CDE.

Københavns Kommune og Region Hovedstaden besluttede i 2013 at investere i etableringen af en ny innovativ markedsplads til udveksling af data fra såvel den offentlige som private sektor. Formålet var at undersøge, om der et kommercielt marked for en datamarkedsplads. Markedspladsen blev lanceret i 2016. Man valgte at lukke den ned i 2018 efter erkendelsen af, at der ikke på nuværende tidspunkt er et marked for en datamarkedsplads.

Der har været meget opmærksomhed om City Data Exchange CDE både lokalt og internationalt. Derfor har projektets parter besluttet at dele de indhøstede erfaringer ved dette privat/offentlige datasamarbejde med et bredere publikum.

Erfaringer

Den linkede rapport dokumenterer erfaringerne fra dette projekt. Det dækker følgende områder:

  • Efterspørgslen efter data
  • Barrierer for effektiv dataudveksling
  • Fremtidige tendenser til dataudvekslinger
  • Oprettelse af en effektiv datainfrastruktur
  • Projektaktiviteter og resultater

Holdet bag CDE-projektet håber, at disse erfaringer kan bruges som byggesten til videreudvikling af offentligt / privat datasamarbejde.

Link: https://cphsolutionslab.dk/content/2-what-we-do/3-data-platforms/3-city-data-exchange/1-learnings-from-the-city-data-exchange-project/city-data-exchange-cde-lessons-learned-from-a-public-private-data-collaboration.pdf

Ved spørgsmål kontakt:

Frans la Cour, Projektleder og Teknisk konsulent, FG2V@tmf.kk.dk