De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Global Legislative Openness Week

“Global Legislative Openness Week” (GLOW) er netop overstået, og i den forbindelse afholdt Open Knowledge Danmark i samarbejde med Foreningen Gennemsigt et gå-hjem-møde om åbne lovgivningsrelaterede data, og hvordan de kan bringes i anvendelse.

På mødet indledte projektleder for Folketingets projekt åbne data, Anders Gilbro Nielsen, med at fortælle om opbygningen af Folketingets data og mulighederne for videreanvendelse. Han blev efterfulgt af Kresten Morten fra DRs undersøgende databaseredaktion, som viste flere interessante eksempler, på hvordan data kan fungere som fundament for gode journalistiske historier.

Læs mere om arrangementet her.

“Global Legislative Openness Week” (GLOW) er en uge, hvor der verden over afholdes arrangementer om åbenhed omkring lovgivning og relaterede politiske processer. Ugen er et initiativ under det internationale samarbejde “Open Government Partnership” (OGP), som Danmark har tilsluttet sig. OGP omfatter 65 lande og sigter mod at opstille konkrete, bindende mål om øget gennemsigtighed, øget borgerinddragelse, anti-korruption og anvendelse af ny teknologi til bedre regeringsførelse.