De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Blog

Abonnér på Opendata blog-feed

Oprettet: 15. juli, 2019 / Kommentarer: 0

Blogindlæg af Peter Leth, formand for OpenDenmark

 

D.1. maj 2019 mødtes en flok mennesker i København for at stifte foreningen OpenDenmark. Foreningen har overordnet til formål at styrke og udvikle åbne initiativer i Danmark.

Oprettet: 28. juni, 2019 / Kommentarer: 0

Open Data DK’s årsmøde 2019 kom omkring værdien af åbne data og åbenhed både i det store og det små, og generalforsamlingen åbnede op for et nyt bestyrelsesmedlem. For første gang blev årsmødet streamet.

 

Oprettet: 18. juni, 2019 / Kommentarer: 0

Hvilke data efterspørger virksomhederne? Det er også et spørgsmål kommunerne kan tage del i at finde svar på. Vi bringer her hovedpointerne fra Seismonauts guide til at arbejde med efterspørgselsdrevet udstilling af data.

Oprettet: 21. maj, 2019 / Kommentarer: 0

Mange kommuner efterspørger viden om hvilke åbne data, der efterspørges og skaber værdi hos virksomhederne. Vi bringer her hovedpointerne fra en undersøgelse foretaget af Seismonaut sidste år, samt en guide til hvordan I som offentlig myndighed arbejder med efterspørgselsdrevet udstilling af data.

Oprettet: 14. maj, 2019 / Kommentarer: 0

Der var en hel del fokus på åbne data til Smart Messen i Rønde. Både dialogworkshop mellem kommuner og virksomheder om åbne mobilitetsdata og spil, der baserede sig på åbne data om bl.a. affald.

I forbindelse med Internet Week Denmark afholdt Syddjurs Kommune Danmarks første Smart Messe. Her talte Nikolaj Sonne bl.a. om ulovlig høst af private data – men på messen var der også en del fokus på den demokratiske udstilling af offentlige data.

Sider