De seneste blogindlæg fra Open Data DK
Blog

Blog

Abonnér på Opendata blog-feed

Oprettet: 16. september, 2019 / Kommentarer: 0

[Udgivet i OS2's gæsteblog og DigiTech]

Udover begge at være del af et princip om åbenhed, hvad har åbne data og åben kildekode egentlig tilfælles? Her er fire bud på fordele, der går igen. Og igen.

Blogindlæg af Agnete Sig Petersen, projektmedarbejder i Open Data DK

 

Oprettet: 09. september, 2019 / Kommentarer: 0

Der er ingen tvivl om, at der er stor interesse i åbne datas potentialer. Det blev bekræftet ved stuvende fuldt hus til ”Public Data Summit” ved den københavnske Techfestival, hvor både det private og offentlige var mødt talrigt op for at diskutere åbne data og klima.

 

Oprettet: 29. august, 2019 / Kommentarer: 0

D. 26. august havde medlemmer af Open Data DK mulighed for at deltage i et webinar om anonymisering af data. Konklusionen er, at anonymisering kræver omtanke, men at der heldigvis er hjælp at hente.

Omkring 22 deltagere var samlet om at høre senior security architect Jonas Lindstrøm fra Alexandra Instituttet give en introduktion til anonymisering af data. Der var især fokus på forskellene på pseudonymisering, generalisering og randomisering – og vigtigheden af at kombinere dem.

Oprettet: 21. august, 2019 / Kommentarer: 0

Partnerskabet for åbne offentlige data guider til hvordan I som myndighed gør organisationen klar til at udstille jeres datasæt, sætter værdi på jeres datasæt og får tjek på de juridiske regler.

Oprettet: 15. juli, 2019 / Kommentarer: 0

Blogindlæg af Peter Leth, formand for OpenDenmark

 

D.1. maj 2019 mødtes en flok mennesker i København for at stifte foreningen OpenDenmark. Foreningen har overordnet til formål at styrke og udvikle åbne initiativer i Danmark.

Sider